Branding en Webdesign Primefa

Primefa is een jong en innovatief bedrijf in Katwijk. Aan de basis van het bedrijf staat het leveren van printers, meubels en facilitaire producten. Helemaal niet sexy of hip misschien. Maar de manier waarop Primefa het product aanbiedt, is juist wel hip. Aan Buro Brein is gevraagd een moderne uitstraling te verzorgen die past bij die manier van werken.

Een nieuwe missie voor ons brein.

Case

Voor Primefa zijn we na een uitgebreid gesprek vol goede ideeën aan de slag gegaan. Zoals bij ieder logo beginnen wij met schetsen. Ouderwets op papier en daarna door naar de computer. Primefa liet ons duidelijk weten sterk onderscheidend te willen zijn ten opzichte van zijn concurrenten. Termen als modern, hip en zelfs sexy gingen over tafel. Sexy voor een zakelijke markt was misschien wat ver gezocht, maar het drukwerk is zeker sexy geworden. Zo sexy zelfs dat het kaartje inmiddels ook voor Buro Brein nieuwe relaties oplevert.

Logo ontwerp

Primefa is bijzonder trots op het mooie logo. Een herkenbaar beeldmerk, versterkt door een moderne kleurstelling en een eigentijds lettertype op een hippe manier gepositioneerd.

Huisstijl

De huisstijl is net zo eigenzinnig als het logo. Echt een ballenzooi. Maar dan zonder zooi. Een frisse identiteit die goed past bij de jonge ondernemers van Primefa. Het drukwerk is gemaakt op een prachtige papiersoort voorzien van een mat laminaat en spotlak waardoor het logo bijna tot leven komt. ‘Heel sexy’, zoals de klant het noemde.

Webdesign

Met de huisstijl als basis ontwierp Buro Brein ook de website voor Primefa. Vooraf spraken we uitvoerig over de inhoud. Een prachtige ontdekkingstocht door het brein van de klant. Uit dit gesprek is zeer waardevolle informatie naar voren gekomen. Hiermee zijn we aan de slag gegaan.

Een overzichtelijke homepage waarin duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende producten. De klant kan zo gemakkelijk het product vinden dat hij zoekt. En informatie aanvragen is daarna nog slechts een simpele druk op de knop.

Zoeken

Omdat de website behoorlijk wat producten bevat, is een zoekfunctie geen overbodige luxe. Zelfs deze functie is op een moderne manier vormgegeven zodat het naadloos aansluit bij de website. Het kan haast niet leuker...

Web development

Buro Brein ontwikkelde de website in het CMS Umbraco. Een eenvoudig en betrouwbaar systeem op basis van .NET. De snelheid waarmee de pagina's laden is beduidend sneller dan in systemen zoals Wordpress of Joomla. Niet alleen is dit prettig voor de gebruikerservaring. Ook Google hecht veel waarde aan websites die snel laden. Daarnaast is de veiligheid van het systeem beter.

Wordpress websites worden dagelijks gehackt. Dat blijkt wel uit het enorme aantal veiligheidsupdates. Met Umbraco is dat niet nodig. Voor veel relaties een reden om te kiezen voor dit CMS-systeem.

Een geslaagd concept

Primefa krijgt niet alleen maar lovende reacties op de uitstraling van zijn merk. Ook de relaties hechten inmiddels veel waarde aan de uitstraling. De klantenkring is, mede door een stijlvolle identiteit, flink gegroeid.

Missie geslaagd.

Ook een droomstart voor uw bedrijf en merk? Gebruik onze satelliet voor een berichtje