4 Katwijkse ondernemers in de top 25

< >

Katwijk, 4 april 2014 – Het ondernemersmagazine Bollenstreek IntoBusiness heeft afgelopen week een top 25 uitgegeven van jonge en succesvolle ondernemers in de Bollenstreek. Maar liefst vier Katwijkse ondernemers komen terug in de lijst.

 

De 4 ondernemers hebben één ding gemeen, namelijk dat ze lid zijn van BNI, een internationale netwerkorganisatie die ook actief is in Katwijk. Maar wie zijn het? Bob Groene (nummer 15 op de lijst) van Groene Brandbeveiliging, Koos Schwaneberg (14) van Reclamebureau Buro Brein, Mike Marchand (10) van Promail – Direct Mail en Nancy van der Kwaak, fotograaf (9).

Eigen manier van denken en doen!

Koos Schwaneberg zegt: “Het mooie is dat ik deze plek heb gehaald omdat ik juist andere ondernemers succesvol heb gemaakt. Via websites die juist geld opleveren of prachtige folders. De rest is mede door BNI vanzelf gegaan. Maar nu begint de uitdaging pas, want waar sta ik volgend jaar?” Bob Groene, nummer 15: “Ontzorgen is juist de basis van mijn succes. Feit dat je minimaal 20% goedkoper bent in de controle en levering van brandblusmiddelen dan je landelijke concurrenten is bijzaak, maar het werkt wel mee.” Mike Marchand: ‘Ik sta bekend om mijn meedenkend vermogen en besparing op porto- en productiekosten. Ik zie deze 10e plaats als waardering voor 8 jaar hard werken’. Nancy van der Kwaak: “In beeld zijn is belangrijk. Jarenlang heb ik geïnvesteerd in netwerken, zodat men mij weet te vinden. Maar natuurlijk ook een goede foto op je LinkedIn profiel en visitekaartje zorgt ervoor dat je letterlijk in het oog springt en dat men je onthoudt. Dat is belangrijk.” Alle vier de ondernemers hebben hun eigen manier van denken en doen en adviseren dat ook zeker aan andere jonge ondernemers. Ga ervoor en sta ervoor!

Benieuwd naar wie er nog meer op de lijst staan? Kijk op www.bollenstreekintobusiness.nu

Foto: Nancy van der Kwaak
v.l.n.r. Koos Schwaneberg, Bob Groene, Mike Marchand en Nancy van der Kwaak

Kies ook voor een doordachte oplossing van Buro Brein neem contact met ons op